O nama

Priča našeg restorana

Zašto je Gradska Kafana najbolji restoran u našem gradu
O nama

Dobrodošli
u Gradsku Kafanu

Prvobitna Gradska Kafana otvorena 1969.god 21.10. u sklopu firma PK SOMBOR a upravnik i idejni tvorac je bio gospodin Bakić,
50 god kasnije ,tačnije u maju 2018 firma DAHAS GROUP DOO sklapa ugovor sa GRAD SOMBOR o zakupu i adaptaciji stare Gradske Kafane .Ideju svemu daje i pokreću naši vlasnici Stevan i Sanja Đurović uz pomoć tadašnje Gradonacelniče gđe. Golubović i direktora JKP Prostor u tom momentu gospodina Nonkovića, koji prepoznaju ideju i želju da se gradu Somboru vrati kultno mesto kao što je ova naša Gradska Kafana.
Od ulaska u posed 5/2018 projektovanje i adaptacija traje do juna 2020. kada i sledi otvaranje iste godine 6.6.2020.
Kafana dobija novi ,totalno drugačiji ambijent u modernom klasicizmu u sklopu koje je totalno adaptiran i atrijum a koji je zadržao stare crte stare Gradske Kuće u kome je dogradjena staklena basta.Kao takva Gradska Kafana je sa modernizovanom kuhinjom zadržala i stara tradicionalna jela Bačke ali i dodala nova moderna internacionalna jela kao upotpunjavanje želja i potreba današnjeg vremena.U renoviranom ambijentu Gradske Kafane prošireni su i letnji i zimski kapaciteti ,zimski na oko 350 a letnji na oko 1200 sedećih mesta i kao takva otvorila je širom vrata svim ljudima velikog srca dobrih namera. Dobrodošli.

HTFG 2020
HTFG 2020
HTF 2018
HTF 2018
GFA 2019
GFA 2019
LUA 2021
LUA 2021
O nama
GRADSKA KAFANA SOMBOR

Zašto ljudi biraju našu kuhinju?

Razloga je nebrojeno, ali evo ih nekoliko..

Meni kao nigde do sada

Toliko raznolik i spremljen do najsitnijeg detalja, svako naše jelo je umetnost za sebe.

Isključivo sveže namirnice

Kao imperativ u našem poslovanju smo postavili standarde svetskih restorana, kod nas možete probati samo jel spremljena najsvežijim namirnicama.

Profesionalni kuvari

Najzahtevnija pozicija u našem objektu je upravo kuvar, a kod nas su svi oni sa ogromnim decenijskim iskustvima širom regiona. Top kuvari, za savršena jela.

Nedelja - Petak
07 : 00
00 : 00
Petak i Subota
07 : 00
02 : 00

Rezervacije